Toimiva keittiö

Tämän päivän koti ja keittiö suunnitellaan asukkaiden tarpeiden mukaan: kokkaavan suurperheen keittiö on erilainen kuin sinkkutalouden.

Kun tavaraa, kodinkonetta tai hyllyä ei käytetä, sen ei välttämättä tarvitse olla esillä. Näin kotiin saadaan siistimpi yleisilme. Arki on mukavampaa, kun kaikelle on oma paikkansa.

Keittiö on toiminnan tila

Välimatkat, ergonomia ja järjestys – siinä keittiön suunnittelun kolme lähtökohtaa.

Suunnittelu voi vaatia hieman aikaa, mutta lopputulos palkitsee taatusti! Toiminnalliset ratkaisut helpottavat keittiössä työskentelyä sekä kodin puhtaanapitoa ja näin aikaa säästyy yhdessäolollekin – jääkö keittiöösi tilaa ruokailuun tai seurusteluun?

Toimivassa keittiössä kaikelle on oma paikkansa ja neliöt tuodaan hyötykäyttöön. Kun keittiön tarvikkeet ja työpisteet ovat käden ulottuvilla, ei ruokaa laittaessa tarvitse kurottaa paikasta toiseen. Ergonomian voi huomioida tarkistamalla, onko työtason korkeus käyttäjälleen oikea. Hyödynnä siis rohkeasti AINA-ammattilaisen suunnitteluosaamista keittiöprojektissasi!

 

Varaa maksuton suunnitteluaika

Aamiaiskaappi

Ihana aamu voi alkaa, kun kaikki aamiaistarvikkeet löytyvät yhdestä kaapista.
Kahvinkeitin ja leivänpaahdin vievät yleensä kallisarvoista pöytäpinta-alaa muulta toiminnalta, mutta aamiaiskaappiin kätkettynä ne eivät kerää pölyä tasoilla. Kaapin sisällä on pistorasia, joten tarvittava laite on helppo ottaa käyttöön, kaapiston materiaalit kestävät kuumuutta ja vesihöyryä, mutta laitteita käyttäessä aamiaiskaapin ovet täytyy olla auki.

Aamiaiskaappi sopii varsinkin eleettömään skandinaaviseen keittiöön, mutta kukapa ei ilahtuisi lisääntyneestä laskutilasta!

Ihanasti piilossa

Liuku- ja taitto-ovilla, laatikostoilla, kääntyvillä mekanismeilla sekä erilaisilla sarana- ja hidastevaihtoehdoilla tilaan saadaan paljon erilaisia toiminnallisuuksia ja käyttömukavuutta.

Keittiösaareke lisää lasku-, säilytys- ja työskentelytilaa sekä tilan toimivuutta. Saareketta voidaan käyttää myös ruokailutilana. Pyörillä saarekkeesta saa liikuteltavan ja sijoituspaikkaa voidaan muuttaa tarpeen mukaan.

Kodinhoitohuoneessa pesuaineet ja siivoustarvikkeet ovat helposti käytettävissä, kun ne sijoitetaan kaapista ulos tulevaan mekanismiin.

Keittiön säilytysvinkit

Apteekkarinkaappi

Apteekkarinkaappi on saanut nimensä apteekkien lääkehyllyistä, joista farmaseutit saavat kätevästi valittua oikean pakkauksen. Kaappi toimii ulosvedettävällä mekanismilla, jonka kummaltakin puolelta pääsee tuotteisiin käsiksi – ei enää kaappien perälle jääviä elintarvikkeita!

Apteekkari on monien valinta etenkin kuivatuotteiden säilytykseen, sillä tuotteet mahtuvat kompaktiinkin tilaan ja tilaa pystytään hyödyntämään ylhäältä alas.

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä 24 tunnin sisällä.

Löydä lähin AINA-myymälä