Takaisin blogiin

Viisi vinkkiä toiminnallisempaan keittiöön

Toiminnallisessa keittiössä työskentely on helppoa, vaivatonta ja nopeaa. Kokosimme tähän blogiin viisi vinkkiä, joilla keittiöstä saa entistäkin toiminnallisemman!

 

Kalusteiden ja tavaroiden järjestys

Jotta päivittäinen työskentely keittiössä olisi mahdollisimman sujuvaa, tavaroiden ja kalusteiden olisi hyvä olla työskentelyn kannalta loogisilla paikoilla ja hyvässä järjestyksessä. Jos esimerkiksi kylmälaitteet, liesi ja vesipiste ovat kaikki täysin eri puolilla keittiötä, niiden välillä poukkoiluun tuhraantuu turhaa aikaa.

Käy kokeilemassa kalusteiden ja tavaroiden sijoittelua keittiössäsi verkkokauppamme suunnitteluohjelmalla tai ota yhteyttä ammattitaitoisiin keittiösuunnittelijoihimme. He osaavat kartoittaa työskentelytapojasi keittiössä ja suunnitella kalusteet ja tavarat sellaisille paikoille, että ne sopivat juuri sinun työtavoillesi.

 

Tarpeeksi tilaa kaikelle

Keittiössä, jossa tila loppuu kesken, ei ole miellyttävää toimia. Tilaa on hyvä olla niin työskentelylle kuin säilytyksellekin!

Pienikään neliömäärä ei ole este riittävälle tilalle, sillä AINA-keittiöissä hyödynnetään kaikki mahdollinen tila. Mallistostamme löytyy paljon vakiomittaisia kalusteita, joilla hukkatila minimoidaan. Tarpeen vaatiessa meiltä onnistuvat myös erikoismittaiset kalusteet! Tilaa keittiöihin tuovat myös esimerkiksi karusellikaapit, sokkelilaatikot sekä saareke, jossa yhdistyvät niin työskentely- kuin säilytystilakin.

 

Ergonomiaa myös keittiöön

Moni miettii ergonomiaa esimerkiksi työpaikallaan, mutta harvemmin keittiössä. Keittiössä kuitenkin vietetään paljon aikaa, ja siellä työskennellään päivittäin, joten ergonomian olisi hyvä olla kohdillaan myös siellä.

On tärkeää, että keittiösi työtasot ja muut kalusteet ovat juuri sinulle sopivalla korkeudella. Nykyään ergonomiaan on myös kiinnitetty entistä enemmän huomiota kalusteissa, kodinkoneissa ja niiden suunnittelussa. Tästä yksi hyvä esimerkki on astianpesukone, jonka korit nousevat sellaiselle korkeudelle, ettei sinun tarvitse kyykistellä laittaessasi astioita sinne.

 

Erilaiset tasomateriaalit, erilaiset ominaisuudet

Työtasojen materiaalivalinnat ovat merkittäviä keittiön ulkonäön takia, mutta ennen kaikkea niiden ominaisuuksiensa vuoksi. Valitse siis juuri sinun tarpeisiisi sopiva materiaali!

Olisiko se esimerkiksi edullinen, mutta silti kestävä laminaatti tai huollettuna pintansa vuosienkin jälkeen säilyttävä massiivipuu? Vai ehkä sittenkin erittäin helposti hoidettava ja puhtaana pidettävä graniitti tai kvartsi, joka ei tahriinnu tai naarmuunnu? AINA-keittiöiltä on saatavilla neljää erilaista työtasomateriaalia – käy tutustumassa niihin tarkemmin täällä.

 

Modernit ja huippuunsa hiotut mekanismit

AINA-keittiöillä on tarjolla keittiöihin useita erilaisia toiminnallisuutta parantavia mekanismeja. Sellaisia ovat esimerkiksi erilaiset liuku- ja taitto-ovet, laatikostot, ulosvedettävät kaapit sekä karusellikaapit – lista on pitkä!

Kokeile esimerkiksi jaotella laatikkosi eri osioihin, jotta astioille, aterimille, keittiötarvikkeille ja muille tavaroille on kaikille oma paikkansa. Moni asiakkaamme on myös ihastunut uutuuteemme, karusellikaappiin, jossa ovet menevät rungon sisään ja pyörivät kätevästi kaapin mukana, eivätkä näin ole tiellä.

 

Lisää toiminnallisuutta sinunkin keittiöösi? Ota yhteyttä lähimpään AINA-myymälääsi maksuttoman suunnitteluajan varaamiseksi tai käy suunnittelemassa toiminnallisempi keittiö verkkokaupassamme suunnitteluohjelmalla.