Takaisin blogiin

Suomalaisten suosikkiratkaisut keittiöissä

Millaisia ratkaisuja suomalaiset suosivat keittiöissään? Mitkä ovat suomalaisten keittiöiden suosituimpia värejä? AINA-keittiöiden Reiko Vares tietää vastaukset näihin kysymyksiin ja kertoo ne nyt blogissamme!

Vares auttaa AINA-keittiöillä asiakkaitaan toteuttamaan heidän unelmiensa keittiön. Hän kehuu erityisesti AINAn monipuolista ja laajaa tuotevalikoimaa, josta löytyvät sopivat kalusteet jokaiseen tyyliin ja tarpeeseen.

“Kalusteiden mitat ovat myös muokattavissa, jos vakiomitat eivät ole sopivat. Näin saadaan juuri oikean kokoiset kalusteet kaikenlaisiin tiloihin ja kaikki mahdollinen tila hyötykäyttöön. Keittiöihin ei jää tyhjiä kohtia, jotka pitäisi täyttää isoilla, turhilla elementeillä.”

Keittiöiden parissa työskennellessään Vares on törmännyt hyvin erilaisiin tiloihin ja tarpeisiin.

“Yleisin lähtökohta on kuitenkin se, että asiakas on muuttanut uuteen asuntoon ja haluaa päivittää keittiön itsensä näköisekseen. Nykyinen keittiö voi olla suunniteltu esimerkiksi edellisen asukkaan tarpeiden ja maun mukaiseksi. Tai sitten keittiö on ison rakennusliikkeen rakennuttama “massakeittiö”, joka on ollut heille järkevä ja edullinen valinta.”

 

Keittiösuunnittelussa suomalaiset lähtevät usein liikkeelle käytännöllisyydestä ja toiminnallisuudesta – ennemmin kuin esimerkiksi ulkonäöstä.

“Tärkeää on esimerkiksi se, että tavarat saadaan oikeille paikoille ja helposti saataville. Niille halutaan myös paljon säilytystilaa! Huoneet hyödynnetäänkin nykyään usein lattiasta kattoon, esimerkiksi sokkelilaatikkojen, uunikaappien ja ylöspäin aukevien kaappien avulla.”

“Suomalaisten keskuudessa erilaisista ratkaisuista suosittuja ovat kulmiin asennettavat karusellit. Uutta ovat karusellikaapit, joissa ovet pyörivät karusellin mukana, eivätkä näin ole tiellä! Kätevät aamiaiskaapit kasvattavat myös koko ajan suosiotaan, kun tietoisuus niistä kasvaa.”

Entäs sitten se ulkonäkö? Vareksen mukaan moni valitsee nykyään värillisen keittiön, mutta suosituimpana värinä asemansa säilyttää edelleen neutraali valkoinen.

Vares kuitenkin huomauttaa, että suomalaiset seuraavat aktiivisesti kansainvälisiä trendejä.

“Ne tulevat vain pienellä viivellä tänne maailman ääriin. Eivätkä välttämättä ihan sellaisinaan, vaan suomalaisella twistillä!”

“Täällä ei kuitenkaan ehkä uskalleta niin rajusti repäistä, vaan tehdään valintoja vähän maltillisemmin.”

Vares rohkaiseekin suomalaisia toteuttamaan itseään rohkeasti myös keittiösuunnittelussa.

“Nyt minulla on esimerkiksi työn alla keittiö, jossa on mustat rungot ja kaapit sekä rubiininpunaiset, kimaltelevat työtasot. Keittiö on mahtavan näköinen ja todellinen katseenvangitsija!”

“Kannattaa luottaa siihen, että jos itse tykkää jostain, niin se on sitten hyvä! Tärkeintähän on, että itse tykkää keittiöstään ja viihtyy siellä.”