Takaisin blogiin

Toiminnallinen koti on asukkaansa näköinen

Toiminnallinen koti on asukkaansa näköinen

Euroopassa ja maailmalla on meneillään trendi, jossa kodin toiminnallisuudet ovat entistä nerokkaampia. Omakotitalot rakennetaan siten, että huoneet eivät ole enää välttämättä tarkoitettuja vain yhteen tarkoitukseen, vaan käytettävissä oleva tila halutaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Koteihin halutaan tuoda ratkaisuja, jotka vastaavat sen asukkaiden tarpeita.

Hyödynnä kodin jokainen nurkka

Tilan käytännöllisyys on kaiken avain. Rappuset eivät enää ole vain pelkät rappuset, vaan niiden alle on mahdollista sijoittaa ja rakentaa esimerkiksi perheen vaatekaapit. Pienessä kodissa jokaisen nurkan ja kulman hyödyntämisellä tuodaan kaikki neliöt hyötykäyttöön.
Olohuoneessa kaapiston taakse piiloutuu pieni kotitoimisto, mutta työtila ei vie koko huoneen huomiota, vaan tilan käyttöä järkevöitetään ja se jaetaan moneen tarkoitukseen. Ergonomia otetaan huomioon entistä paremmin, ja pienen kaupunkilaiskodin yleisilme muuttuu täysin, kun tavarat ja huonekalut viedään tyylikkäästi piiloon silloin kun niitä ei käytetä.

Hyödynnä kodin jokainen nurkka

Tilan käytännöllisyys on kaiken avain. Rappuset eivät enää ole vain pelkät rappuset, vaan niiden alle on mahdollista sijoittaa ja rakentaa esimerkiksi perheen vaatekaapit. Pienessä kodissa jokaisen nurkan ja kulman hyödyntämisellä tuodaan kaikki neliöt hyötykäyttöön.
Olohuoneessa kaapiston taakse piiloutuu pieni kotitoimisto, mutta työtila ei vie koko huoneen huomiota, vaan tilan käyttöä järkevöitetään ja se jaetaan moneen tarkoitukseen. Ergonomia otetaan huomioon entistä paremmin, ja pienen kaupunkilaiskodin yleisilme muuttuu täysin, kun tavarat ja huonekalut viedään tyylikkäästi piiloon silloin kun niitä ei käytetä.

Hyvä suunnittelu on toiminallisuuden avain

Toiminnallinen koti vaatii ehkä hieman enemmän suunnittelua, mutta lopputulos palkitsee käyttäjänsä. Mahdollisuuksia on todella paljon. Esimerkiksi keittiössä saarekkeen yläpuolelle on mahdollista sijoittaa kaapisto, joka avautuu näkyville ja on käytettävissä vain nappia painamalla. Kodinhoitohuoneessa pesuaineet ja siivoustarvikkeet saadaan helposti käyttöön, kun ne voidaan sijoittaa kaapista ulos tulevaan mekanismiin.
Ajatus on, että kun tavaraa, kodinkonetta tai hyllyä ei käytetä, niin sen ei välttämättä tarvitse olla esillä. Näin säästyy tilaa ja kotiin saadaan siistimpi yleisilme, kun kaikki tavarat eivät ole näkyvillä. Näillä ratkaisuilla myös puhtaanapito helpottuu huomattavasti.
Liukuovilla, laatikostoilla sekä erilaisilla sarana- ja hidastevaihtoehdoilla tilaan saadaan paljon erilaisia toiminnallisuuksia. AINAn aamiaiskaappi on tästä yksi hyvä esimerkki.

Hyvä suunnittelu on toiminallisuuden avain

Toiminnallinen koti vaatii ehkä hieman enemmän suunnittelua, mutta lopputulos palkitsee käyttäjänsä. Mahdollisuuksia on todella paljon. Esimerkiksi keittiössä saarekkeen yläpuolelle on mahdollista sijoittaa kaapisto, joka avautuu näkyville ja on käytettävissä vain nappia painamalla. Kodinhoitohuoneessa pesuaineet ja siivoustarvikkeet saadaan helposti käyttöön, kun ne voidaan sijoittaa kaapista ulos tulevaan mekanismiin.
Ajatus on, että kun tavaraa, kodinkonetta tai hyllyä ei käytetä, niin sen ei välttämättä tarvitse olla esillä. Näin säästyy tilaa ja kotiin saadaan siistimpi yleisilme, kun kaikki tavarat eivät ole näkyvillä. Näillä ratkaisuilla myös puhtaanapito helpottuu huomattavasti.
Liukuovilla, laatikostoilla sekä erilaisilla sarana- ja hidastevaihtoehdoilla tilaan saadaan paljon erilaisia toiminnallisuuksia. AINAn aamiaiskaappi on tästä yksi hyvä esimerkki.

Yhteistyössä on voimaa

Käytännöllisen ja toimivan kodin ratkaisut onnistuvat yhteistyössä AINAn ja Hettichin kanssa. Tavoitteena on tehdä suomalaisten keittiöistä ja kodeista entistä paremmat paikat asua ja elää.

Millainen sinun toiminnallinen keittiö voisi olla? Ole yhteydessä AINA-ammattilaisiin ja suunnittelu voi alkaa!

Yhteistyössä on voimaa

Käytännöllisen ja toimivan kodin ratkaisut onnistuvat yhteistyössä AINAn ja Hettichin kanssa. Tavoitteena on tehdä suomalaisten keittiöistä ja kodeista entistä paremmat paikat asua ja elää.

Millainen sinun toiminnallinen keittiö voisi olla? Ole yhteydessä AINA-ammattilaisiin ja suunnittelu voi alkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *