Takaisin blogiin

Suolaiset muffinssit

Suolaiset muffinssit -ohje

Syksy on edennyt jo pitkälle ja osassa Suomea taitavat koululaiset viettää jo syyslomaa. Tällä kertaa jaankin reseptin, joka onnistuu näppärästi vaikka koululaisilta. Suolaiset muffinssit käyvät niin kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi, välipalaksi koulusta tai pihaleikeistä saapuville kuin kylmänä syysiltana teekupposen kanssa nautittavaksikin.

Ihan parhaimmillaan muffinssit ovat tietysti heti lämpimänä, mutta oikein herkullisia myöskin kylmänä. Voipa ne myös halkaista sämpylöiden tapaan ja lisätä väliin salaattia ja kasviksia tai vaikka maustettua tuorejuustoa.

SUOLAISET MUFFINSSIT

Ohje, 12 kpl

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½-1 tl suolaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl ruokaöljyä
100g palvikinkkua
½ paprikaa
pieni punasipuli
100g juustoraastetta

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. (Suolan määrä riippuu täytteiden suolaisuudesta.)

Lisää maito, kananmunat ja ruokaöljy ja sekoita tasaiseksi. Pilko kinkku, paprika ja punasipuli sekä raasta juusto. Lisää täytteet taikinaan.

Itse paistan muffinssit muffinssipellillä, jonka koloihin laitan leivinpaperista leikatut neliöt. Tavallisiin paperivuokiin muffinssit herkästi tarttuvat. Muffiinssipellin kolot voi myös voidella.

Jaa taikina kahden lusikan avulla muffinssipellille ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia, uunista riippuen.

Täytteitä vaihtamalla saat tällä helpolla ohjeella tehtyä hyvin monenlaisia muffinsseja!

Suolaiset muffinssit -ohje
Suolaiset muffinssit -ohje
Suolaiset muffinssit -ohje
Suolaiset muffinssit -ohje

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *